štvrtok 27. decembra 2012

RC modelárstvo (všeobecne)


   Zdravím Vás pri svojom historicky prvom článku venovanom RC modelárstvu.
Takže čo je to RC modelárstvo ? RC [(z ang. Radio-controll) Rádiom-ovládané] modelárstvo je vášeň, ktorej som podľahol aj ja :).
Ide o modely áut, motoriek, kamiónov, lodí, lietadiel, helikoptér a mnoho iného. Rozdielov medzi profi modelmi a modelmi z hračkárstiev je mnoho. Napríklad cena... Profesionálne modely so niekoľkonásobne drahšie, no tým pádom aj kvalitnejšie a výkonnejšie a môžem vám sľúbiť, že s modelom z hračkárstva si neužijete toľko srandy ako z normálnym RC modelom :D. Uvediem vám názorný príklad na RC aute. Auto z hračkárstva dosahuje rýchlosť možno 4 Km/h, Profi model dosahuje rôzne rýchlosti, podľa zvolenej motorizácie. Ak vezmeme Onroad modely, ktoré su stavané na rýchlosť, tak pre nich nieje problém dosiahnuť rýchlosť aj 80Km/h!! Rozdiel je aj v ovládaní. RC modely majú plynulú reguláciu plynu a riadnia. To znamená že ak na vysielačke pohnem páčkou do polovice, tak aj model zrýchli na polovičnú rýchlosť, a taký istý účinok má aj riadenie.

 Ja osobne vlastním 2 RC modely. Prvý je Driftový podvozok(o RC drifte napíšem samostatný článok)
  a druhý je RC buggy, ktorú som si kúpil na vyšantenie v záhrade, lese atď. :D




 

Dúfam že sa Vám článok páčil a aspoň trochu vám priblížil čaro RC modelárstva.:) Ak máte nejaké otázky, tak ich kľudne napíšte do komentárov :)

2 komentáre:

  1. nemáte náhodou na predaj RC elektronické auto , okolo do 50€ s poštovným ? može byť aj používané, dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je mi ľúto ale momentálne nemám nič na predaj... Skúste na fóre
      rcautopresovforum.net v sekcii bazár :)

      Odstrániť